Τα Νέα μας

 

 

 

Η Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ συνέταξε το επενδυτικό σχέδιο και τον φάκελο για την πρώτη αίτηση που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε πανελληνίως της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ» στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς χρηματοδότηση μέσω του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)».

Το επενδυτικό σχέδιο, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Ανάπτυξη Μεταλλευτικών και Παραγωγικών Δραστηριοτήτων», ύψους €9,7 εκ. έχει ως κύριο γνώμονα την "πράσινη" μετάβαση. Στην συνολική επένδυση, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας.

Η Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ γνωρίζοντας σε βάθος τις διαδικασίες και τους στόχους των νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων, επεξεργάζεται αυτή την περίοδο άλλα 5 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους €60 εκ. προς υποβολή στο Ταμείο Ανάπτυξης καθώς και 10 επενδυτικά σχέδια ύψους €30 εκ. στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της ΑΙΓΙΣ Σ.Κ. για την πραγματοποίηση του έργου σας, μέσω τηλεφώνου στο: +30 210 7770021 , είτε μέσω email στο: info@skaegis.gr.

Follow us on Linkedin & Facebook

 

Η Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ, μία από τις σπουδαιότερες ελληνικές συμβουλευτικές εταιρείες, κλείνει φέτος 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Υπό την ισχυρή Προστασία-Αιγίδα της, από το 1997 μέχρι σήμερα, η εταιρεία μας έχει καταγράψει μια επιτυχημένη πορεία παρέχοντας εξειδικευμένες τεχνικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα, αλλά και σε ξένους θεσμικούς οργανισμούς, λειτουργώντας ως “Οne-Stop Shop”.

Είμαστε πολύ περήφανοι που:

 • Υποβάλαμε την πρώτη πανελληνίως αίτηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Συμμετείχαμε στη σύνταξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη

Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία, αυξημένο αίσθημα ευθύνης και υψηλή τεχνογνωσία, η ομάδα της Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ έχει ολοκληρώσει σύνθετα και υψηλού προφίλ έργα όλα αυτά τα έτη, σε ποικίλους τομείς της οικονομίας. Ενδεικτικά:

 • Έχει οριστεί ως Ανεξάρτητος Επόπτης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της διενέργειας συστηματικής παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος τιτλοποίησης ΜΕΔ στο Ελληνικό Σχέδιο Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων με την ονομασία «Ηρακλής». Το έργο αυτό αντιπροσωπεύει έναν ακόμη σημαντικό ρόλο για την εταιρεία μας, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Ελληνικής αγοράς για την μείωση των ΜΕΔ και την αύξηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
 • Συνέταξε Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής για την Γενική Γραμματεία της Βιομηχανίας.
 • Ανέλυσε και υποστήριξε την Εθνική Στρατηγική για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και λειτούργησε ειδικό γραφείο PMO εντός της Τράπεζας της Ελλάδος για την εφαρμογή της «Στρατηγικής  διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων» στην χώρα μας.  Το έργο αυτό ξεκίνησε από τους θεσμικούς δανειστές, είχε διάρκεια 1 έτους και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Μάρτιο του 2017.
 • Συμμετείχε στην Ανεξάρτητη Αποτίμηση για το 33.0 τις εκατό των μετοχών του ΟΠΑΠ σύμφωνα με το Άρθρο 6.3 του Νόμου 3986/2011. Βάση της ανάλυσής μας, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε με επιτυχία την ιδιωτικοποίηση της πρώτης μεγάλης Ελληνικής επένδυσης.
 • Έχει υποβάλλει περισσότερα από 500 Επενδυτικά Σχέδια σε όλους τους τομείς της οικονομίας συνολικού προϋπολογισμού άνω των €2,5 δις, εξασφαλίζοντας για τους πελάτες της άνω του €1 δις εκταμιευμένες επιχορηγήσεις και έχει αξιολογήσει Στρατηγικά Επενδυτικά Σχέδια ύψους €7 δις.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσιών παροχής τεχνικών μελετών, τεχνικών έργων και συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν τους κλάδους Real Estate, Ενέργεια και Περιβάλλον με σκοπό να προσφέρει σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της εταιρίας ολοκληρωμένες λύσεις σε Εταιρίες, Ιδιώτες, Επενδυτές, Πιστωτές και δανειζόμενους καθώς και στο  Δημόσιο Τομέα.

Οι παρεχόμενες τεχνικές υπηρεσίες αποτυπώνονται σε έργα ποικίλης συνθετότητας, κλίμακας και τεχνικού περιεχομένου, όπως:

 • Τακτοποιήσεις και μελέτες εκτίμησης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα
 • Mελέτη, Σχεδιασμός, Αδειοδότηση Κατασκευής και Ανακαίνισης Κτιρίων στα πλαίσια αδειοδοτικής διαδικασίας επενδύσεων
 • Ολοκλήρωση 70 σύνθετων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα πλαίσια αδειοδοτικής διαδικασίας επενδύσεων,
 • Ολοκλήρωση 125 φωτοβολταικών έργων με το κλειδί στο χέρι σε όλη την Ελλάδα
 • Ανάπτυξη, εφαρμογή και εγκατάσταση περισσοτέρων από 400 συστημάτων διαχείρισης ποιότητας

Οι απόλυτα ανεξάρτητες και υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη εμπειρία, τον επαγγελματισμό, την καινοτομία και το ευέλικτο ταλέντο των στελεχών της, έχουν κατατάξει την Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ ως μία από τις πιο αξιόπιστες συμβουλευτικές εταιρείες της χώρας μας.

Γιορτάζουμε τα 25 χρόνια της Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ, στηριζόμενοι στο παρελθόν και χτίζοντας το μέλλον.

«Μετουσιώνουμε το όραμά σας με επιτυχία!»

Tel: +30 210 7770021

Email: info@skaegis.gr

Follow us on Linkedin & Facebook

 

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022 - Ελλάδα Ισχυρή Ελλάδα», που θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια.

Η Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ έχοντας συμμετάσχει στη σύνταξη του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου Ν.4887/2022 και ολοκληρώσει επιτυχώς σπουδαία έργα σε ποικ ίλους τομείς της οικονομίας, μπορεί να υποστηρίξει το όραμα των Ελλήνων επιχειρηματιών και δεσμεύεται να το μετουσιώσει σε πράξη με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο εν όψει των αναμενόμενων προσκλήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ως προς το νόμο, τα πιο σημαντικά στοιχεία βελτιώσεων που εισήχθησαν σε αυτόν κατά τις εργασίες της Βουλής, είναι τα εξής:

 1. Προβλέπεται για πρώτη φορά εκσυγχρονισμός μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον αναβαθμίζονται σε κατηγορία τριών (3) τουλάχιστον αστέρων.
 2. Στο Νότιο Αιγαίο, πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, δυνατότητα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό ή/και επέκταση των εγκαταστάσεών τους.
 3. Προσαυξημένο κατά 10% ποσοστό χορήγησης επιχειρήσεις στις περιοχές ΣΔΑΜ. Αναμένεται η σχετική έγκριση της Κομισιόν για περιοχές του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικά σημεία του νόμου είναι τα εξής:

Είδη – χαρακτήρας επενδυτικών σχεδίων

 • Δημιουργία νέας μονάδας
 • Επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας
 • Διαφοροποίηση της παραγωγής μιας μονάδας σε προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί ποτέ ή υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί από αυτήν
 • Θεμελιώδης αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας

Κίνητρα του Νόμου

 • Φορολογική απαλλαγή
 • Επιχορήγηση
 • Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης
 • Επιδότηση κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης
 • Χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου

Οι προκηρύξεις καθεστώτων θα έχουν σταθερό ετήσιο κύκλο. Στην περίπτωση της άμεσης αξιολόγησης, η προκήρυξη θα γίνεται άπαξ ετησίως. Στην περίπτωση της συγκριτικής αξιολόγησης, οι προκηρύξεις κάθε καθεστώτος θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατ’ έτος με διάρκεια ισχύος κάθε προκήρυξης τους τρεις (3) μήνες.

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της ΑΙΓΙΣ Σ.Κ. για την πραγματοποίηση του έργου σας, μέσω τηλεφώνου στο: +30 210 7770021 , είτε μέσω email στο: info@skaegis.gr.

 

Τέθηκε σε ισχύ ο Νέος Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ) της Ελλάδας για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027, στο πλαίσιο των αναθεωρημένων Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Περιφερειακές Ενισχύσεις (ΚΓΠΕ).

Οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα με τον νέο ΧΠΕ είναι αυξημένες κατά 5-25% συγκριτικά με τα ποσοστά που ισχύουν στην προηγούμενη περίοδο, λόγω της μείωσης του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια. Τα νέα ποσοστά φτάνουν δυνητικά έως 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Για να αντιμετωπιστούν οι περιφερειακές ανισότητες στην Ελλάδα, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας, ενώ ο  κεντρικός, βόρειος και νότιος τομέας Αθηνών δεν θα λαμβάνει καμία ενίσχυση.

Επιλέξιμες για περιφερειακές επενδυτικές ενισχύσεις είναι οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς έχει κατατεθεί στην Βουλή προς τελική επεξεργασία και ψήφιση. Σκοπός του Νόμου είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας με τη χορήγηση κινήτρων σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και κλάδους, προκειμένου να επιτευχθούν ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, η πράσινη μετάβαση, η δημιουργία οικονομιών κλίμακας, η στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση του τουρισμού, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και η περαιτέρω ενίσχυση λιγότερο ευνοημένων περιοχών της χώρας και περιοχών που εντάσσονται στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Συγκεκριμένα, μόλις τεθεί σε εφαρμογή το Αναπτυξιακό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης στο πλαίσιο του Κανονισμού για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, θα έχει τη δυνατότητα η Ελλάδα, να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τροποποίηση του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων με προσαύξηση 10% επί της μέγιστης έντασης ενίσχυσης για τις μελλοντικές περιοχές Δίκαιης Μετάβασης.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση των πρώτων Προσκλήσεων για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα νέα Καθεστώτα του Νόμου.

Στην Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ, με πυλώνα την πολύχρονη εμπειρία και την άριστη γνώση του Νόμου, αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την υποβολή του επενδυτικού σας φακέλου, καθώς και τη διαχείριση υλοποίησης του έργου σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο: +30 210 7770021 , είτε μέσω email στο: info@skaegis.gr

 

Με εργαλείο την 24χρονη εμπειρία της Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ σε σημαντικά έργα και μεγάλες επενδύσεις σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δράσης, η εταιρεία μας συμμετείχε στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά το Πλαίσιο Παροχής Κινήτρων Επενδύσεων, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης, ένταξης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άριστης γνώσης του Νέου Νόμου, η Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ μπορεί να υποστηρίξει το όραμα των Ελλήνων επιχειρηματιών και δεσμεύεται να το μετουσιώσει σε πράξη με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Τον Νοέμβριο 2021 ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη». Ο νέος Νόμος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή κατά το πρώτο δίμηνο του 2022 με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με την χορήγηση κινήτρων σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και κλάδους, με επιταχυνόμενες εγκριτικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος:

 • Θα υποστηρίζει 13 θεματικά καθεστώτα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων, ως εξής:
  1. Ψηφιακός και Τεχνολογικός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων
  2. Πράσινη Μετάβαση – Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Επιχειρήσεων
  3. Νέο Επιχειρείν
  4. Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
  5. Έρευνα και Εφαρμοσμένη Καινοτομία
  6. Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιείαhttps://www.skaegis.gr/wp-content/uploads/2021/12/about-us-2.png
  7. Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα
  8. Επιχειρηματική Εξωστρέφεια
  9. Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων
  10. Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
  11. Μεγάλες Επενδύσεις
  12. Ευρωπαϊκές Αλυσίδες Αξίας
  13. Επιχειρηματικότητα 360ο
 • Θα  δίνει προτεραιότητα χορήγησης σε σημαντικούς τομείς ανάπτυξης, όπως η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η έρευνα και η ανάπτυξη, η εξωστρέφεια, κ.λπ.
 • Θα προβλέπει για πρώτη φορά την αξιοποίηση δυνατοτήτων που παρέχει ο Γενικός Απαλλακτικός Κανονισμός 651/2014 και αφορούν στην υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων αυτοτελώς στα λοιπά τμήματά του, πέραν αυτών που προβλέπουν ενισχύσεις Περιφερειακού  Χαρακτήρα. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι ενισχύσεις σε τομείς όπως η έρευνα και η καινοτομία, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και οι “κοινωνικού πρoσήμου” ενισχύσεις, όπως αυτές για επαγγελματική κατάρτιση και για εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση ή με αναπηρία, μπορούν πλέον να αποτελούν επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια.
 • Θα προβλέπει, με αποτελεσματικές και αποδοτικές διαδικασίες, αξιολόγηση των υποβαλλόμενων αιτήσεων υπαγωγής σε κάποιο καθεστώς, σε συγκεκριμένα πλέον χρονικά διαστήματα.

Τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου συνοπτικά περιλαμβάνουν φορολογική απαλλαγή, επιχορήγηση, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης, επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου (αφορά αποκλειστικά το καθεστώς  «Νέο Επιχειρείν»), μέσω ταμείου συμμετοχών, με τις εξής μορφές: Ίδια κεφάλαια ή οιονεί ίδια κεφάλαια ή επενδυτική χορηγία για την παροχή επενδύσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις και δάνεια για την παροχή επενδύσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου στο: +30 210 7770021 , είτε μέσω email στο: info@skaegis.gr

 

  Ο νέος Νόμος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις 4864/2021 έρχεται να δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και να στηρίξει την πραγματική οικονομία. Το θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων Εθνικής Σημασίας και η διαδικασία αδειοδότησης fast track διευκολύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων με υψηλό προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου και σημαντική αύξηση θέσεων εργασίας. Στόχος είναι η υλοποίηση μεγάλου μεγέθους επενδύσεων με απλοποιημένες και επιταχυνόμενες διαδικασίες αξιολόγησης και υλοποίησης. Στην ΑΙΓΙΣ Σ.Κ., αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου τις ευμεγέθεις επενδύσεις, από το σχεδιασμό και την υποβολή του επενδυτικού φακέλου των ενδιαφερόμενων μερών για την ένταξη τους στις Στρατηγικές Επενδύσεις, έως και την διαχείριση υλοποίησης των έργων. Οι Στρατηγικές Επενδύσεις διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
 • «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», Π/Υ πάνω από €75εκ.
 • «Στρατηγικές Επενδύσεις 2», Π/Υ πάνω από €20εκ.
 • «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας», οι οποίες κατατάσσονται εκεί από τριμελή επιτροπή επιστημόνων υψηλού κύρους ποικίλων ειδικοτήτων και υλοποιούνται από διακεκριμένες νομικές οντότητες, κυρίως όσων έχουν γνώμονα την πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την τεχνολογία, και την οικονομία χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος
 • «Αυτοδίκαια εντασσόμενες Στρατηγικές Επενδύσεις»
Οι Στρατηγικές Επενδύσεις αφορούν ιδίως στην κατασκευή, ανακατασκευή, επέκταση, αναδιάρθρωση, εκσυγχρονισμό ή στη διατήρηση υφιστάμενων υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων σε ποικίλους τομείς της οικονομίας: Βιομηχανία, Ενέργεια, Τουρισμός, Μεταφορές και επικοινωνίες, Παροχή υπηρεσιών υγείας, Διαχείριση απορριμμάτων, Έργα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Πρωτογενής τομέας και μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων και Παροχή υπηρεσιών του τριτογενούς τομέα. Τα Επενδυτικά κίνητρα των Στρατηγικών Επενδύσεων είναι τα εξής:
 • Κίνητρο Χωροθέτησης - Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ)
 • Φορολογικά κίνητρα - Σταθεροποίηση φορολογικού συντελεστή, φορολογική απαλλαγή, επιτάχυνση φορολογικών αποσβέσεων
 • Κίνητρο Ταχείας Αδειοδότησης - Διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών για αδειοδότηση
 • Κίνητρα Ενίσχυσης Δαπανών Στρατηγικών Επενδύσεων - Επιχορήγηση για την κάλυψη τμήματος των ενισχυόμενων δαπανών: α) Πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση και ατόμων με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, β) Έργα Έρευνας και Ανάπτυξης υπό προϋποθέσεις και γ) «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας»
Στην ΑΙΓΙΣ Σ.Κ., έχοντας ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικά έργα υποστήριξης και αξιολόγησης Στρατηγικών Επενδύσεων σε ποικίλους οικονομικούς τομείς, καθώς και μεγάλα έργα μέσω υποστήριξης χρηματοδότησης του Αναπτυξιακού Νόμου, είμαστε στη διάθεσή σας για την επίτευξη του οράματός σας! Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά: 210 7770021 & 210 7770071, είτε μέσω email: info@skaegis.gr